Representantskapet i ÅRIM bestemte tirsdag å innføre en ny sorteringsordning, hvor blant annet matavfallet nå skal utsorteres. Dermed ligger det til rette for økt produksjon av avfallsbasert biogjødsel og biodrivstoff.

Les saken


Det er nylig fremmet to representantforslag til behandling i Stortinget som har betydning for avfalls- og gjenvinningsbransjen.

Les saken


Avfall Norge ønsker Nomiko, Arkos, Greengas og Salten Recycling velkommen som nye gründermedlemmer i organisasjonen!

Les saken


Over 700 deltakere og 80 utstillere er meldt på konferansen! Ikke gå glipp av siste early bird og muligheten for å være med å diskutere en sirkulær fremtid!

Les saken


Johnny Stuen fra Energigjenvinningsetaten i Oslo kommune er valgt til ny leder av International Solid Waste Association (ISWA) sin arbeidsgruppe for energigjenvinning.

Les saken


Møt jentene bak ideen Scan’n Throw, en leken og lett app for kildesortering, 14. juni på Avfallskonferansen, “Sirkulær fremtid” i Kristiansand.

Les saken


For kort tid tilbake ble tre nye biogassanlegg åpnet i Norge. Hvis vi satser mer på biogass kan så mye som 20 prosent av all innenlands veitransport dekkes av klimanøytral norskprodusert biogass.

Les saken


Avfall Norges nettverk for offentlige anskaffelser endrer status til faggruppe for anskaffelser.

Les saken


Send inn deres nominasjon til Bransjeprisen eller Gründerprisen med begrunnelse til silje.rosenlund@avfallnorge.no innen 19. april
Dokumentet skal bestå av max to sider med følgende oppbygging:
- Kort beskrivelse av kandidat
- Besvarelse i henhold til kriteriene i seksjoner (se under)
- Eventuelle vedlegg.

Les saken


Kun tre uker etter lansering er Avfall Norges kurs om europeisk avfallspolitikk fulltegnet. Turen går til Brussel, og på programmet står innføring i EU-systemet, møte med Europarlamentarikere og et innblikk i fremtidens rammevilkår for bransjen.

Les saken


Påsken er rett om hjørnet og da er det tid for hage. Visste du at det finnes en guide til hvor du får kjøpt næringsrik og god kompostjord? Kompostjord utnytter ressursene i hageavfall og matavfall til næringsrik jord med de gode mikroorganismene. Det er jorda vi lever av!

Les saken


EU-parlamentet bekrefter mer ambisiøse mål for avfallsdirektivene i sirkulærøkonomipakken enn det EU-kommisjonen opprinnelig hadde lagt opp til. Kildesortering av tekstiler er ett av flere tiltak EU-parlamentet vil ha på plass innen 2020.

Les saken


Send inn deres nominasjon med begrunnelse til silje.rosenlund@avfallnorge.no innen 19. april

Dokumentet skal bestå av max to sider med følgende oppbygging:

Kort beskrivelse av kandidat
Besvarelse i henhold til kriteriene i seksjoner (se under)
Eventuelle vedlegg.

Les saken


Et prosjekt i Avfall Norge-regi har gått gjennom flere farlig avfall-strømmer, og vurdert om det eksisterer et lønnsomt potensiale for å øke materialgjenvinningen.

Les saken


2017 er et viktig år for avfalls- og gjenvinningsbransjen. EU skal behandle og vedta sine pakker om sirkulær økonomi, regjeringen skal lage en stortingsmelding om det samme, og høstens stortingsvalg vil legge viktige føringer på hvordan rammevilkårene for bransjen skal utvikles de neste fire årene. Derfor handler årets kommunikasjonskampanje om å posisjonere hele avfalls- og gjenvinningsbransjen.

Les saken


8. mars går startskuddet for Batterijakten 2017. De neste tre ukene konkurrerer 500 ivrige fjerdeklasser over hele landet om å samle inn flest mulig brukte batterier for å levere dem til gjenvinning.

Les saken


HMS, kjemi, og sikker emballering av farlig avfall var noen av temaene på Avfall Norges videregående kurs i farlig avfall.

Les saken


Har din bedrift utviklet noe nytt, spesielt eller banebrytende innenfor sirkulær økonomi eller avfall og gjenvinning, eller vet du om noen som har? Gjør dere klare for å sende inn nominasjoner til Innovasjonsprisen 2017!

Les saken


En ny returordning for fritidsbåter har på sikt potensiale til å være selvfinansierende.

Les saken


En rekke fagprosjekter settes nå i gang i Avfall Norge, med finansielt bidrag fra medlemmer og andre.

Les saken


Avfall Norge foreslår krav om sortering av minimum 70 vektprosent av bygg- og anleggsavfall i ny byggteknisk forskrift.

Les saken


Skal representere hele avfalls- og gjenvinningsbransjen

Les saken


Seks ulike direktiver om avfall er under endring i EU.

Les saken


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
1 - 25 av 1892 Artikler

Søk:

 

Avfall Norge på Twitter


Kontakt Oss


Avfall Norge

Telefon (Ukedager 09-15)

+47 24 14 66 00

Epost
post@avfallnorge.no

Adresse
Avfall Norge Øvre Vollgate 6 N-0158 Oslo